F.A.Q. / Gyakran Ismételt Kérdések

F.A.Q. / Gy.I.K.

Vannak kérdések, melyeket az interjúk és rajongói beszélgetések során számtalanszor megkérdeztek tőlünk. Úgy döntöttünk, megkönnyítjük valamennyiünk dolgát, ha csokorba szedjük ezeket:

- Miért lett a nevetek Wendigo?
- A Wendigo név BZ ötlete volt. Először Kanadában találkozott az észak-amerikai indiánok mitológiájában szereplő lény nevével és a számtalan Wendigo-legendával, érdekesnek találta, hogy ez a szörny-alak a gonosz embereket ragadja magával, a jólelkűeket nem bántja. A szó jelentése és hangzása valamennyiünknek tetszett, így ezt választottuk.

- Hol zenéltetek korábban?
- Crow számtalan zenekarban játszott Szlovákiában és Magyarországon, az ismertebbek: Klinika, The Red Rooster, Mrs. Carmen, Bankrupt. Jozzy a paksi Behiniában játszott a Wendigo előtt. Kozi és Robi a Da Capo tagjai és dalszerzői voltak, a megjelent lemezeik: Phaistos (2001.), Senkiföldje (2003.). BZ szintén tucatnyi zenekarban megfordult, a Wendigo előtt a Stonehenge tagja volt, szerzőként és énekesként szerepelt az Angelo Salutante (2001.) c. lemezen.

- Zenéltek még valahol?
- BZ az After Crying-ban és a Queen emlékzenekarban is énekel, Jozzy és Crow oszlopos tagjai a Hot Ten Totta nevű RHCP tribute zenekarnak, Crow emelett a Beaux Jaxxon Band-ben is dobol.

- És mit dolgoztok egyébként?
- :-) Újságot szerkesztünk, pályázatokat írunk, fordítunk, reklámgrafikáskodunk, meg hasonlók, de ez nem lényeg.

- Kértek sört?
- Nanámiazhogy!